Епідеміологічна ситуація в Україні погіршується – дотримання правил протиепідемічної безпеки рятують життя

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів від 17 лютого 2021 р. № 104 «Про внесення змін до деяких актів Кабінету Міністрів України» внесено зміни до постанови Кабінету Міністрів України  від 9 грудня 2020 року № 1236 «Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» і продовжено дію карантину до 30 квітня 2021 року.

 

З 24 лютого 2021 року на всій території України було встановлено “жовтий” рівень епідемічної небезпеки, а вже з 05 березня через погіршення епідеміологічної ситуації 9 областей віднесено до «помаранчевого» рівня, у тому числі і Хмельниччину. На жаль, і надалі, спостерігаємо погіршення епідеміологічної ситуації в Україні: чотири області віднесено до «червоного» рівень епідемічної небезпеки. За даними Центру громадського здоров’я станом на 11 березня в Україні зафіксовано 9084 нових підтверджених випадки коронавірусної хвороби COVID-19.

МОЗ нагадує: дотримання трьох простих правил протиепідемічної безпеки – дотримання дистанції, носіння маски та користування санітайзерами рятує життя. За появи перших симптомів респіраторних захворювань обов’язково телефонуйте своєму сімейному лікарю або до контакт-центру МОЗ  за номером 0 800 60 20 19.

Адміністрація Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка закликає працівників та здобувачів вищої освіти дотримуватися всіх карантинних норм і обмежень, що діють в період карантину. Основні поради та рекомендації подано в Інструкції № 110 з безпеки життєдіяльності „Про захист від зараження і профілактику поширення респіраторних захворювань під час епідемії коронавірусної хвороби COVID-19».

Будьте здорові та самовідповідальні, піклуйтеся про своє здоров’я! Бережіть себе і рідних!

Оксана Чорна, завідувач відділу охорони праці і техніки безпеки