Стипендії на навчання в Королівстві Саудівської Аравії

Міністерство освіти і науки України інформує про ноту Посольства Королівства Саудівська Аравія в Україні від 19.01.2021р. № 619 щодо можливості отримання безкоштовної освіти в університетах Саудівської Аравії. Для вирішення питання щодо отримання стипендії претенденти мають особисто звертатися до обраного університету КСА.

Вік студентів повинен бути не менше ніж 17 років і не більше ніж 25 років для освітнього рівня «бакалавр» та для Інституту вивчення арабської мови або інших відповідних рівнів; не більше ніж 30 років – для освітнього рівня «магістр» та не більше ніж 35 років – для освітнього рівня «доктор філософії». Не дозволено, щоб студент уже отримував іншу навчальну стипендію в іншому закладі вищої освіти Королівства.

 

Дипломи та документи мають бути легалізовані компетентними органами, визначеними закладом вищої освіти. Претенденти подають довідку про несудимість, видану Службою безпеки відповідної країни.

Перевага безкоштовної стипендії на навчання передбачають надання медичної допомоги студенту та членам його родин, виплату двомісячної винагороди після прибуття до Королівства та після закінчення навчання – виплату тримісячної винагороди за транспортування книг.

Заклад освіти забезпечує харчуванням за зниженими цінами, виплату за квитки, визначені фінансовим регламентом закладів освіти і багато інших переваг.

Документи на навчання в університетах Королівства Саудівська Аравія приймають за всіма спеціальностями, крім спеціальностей сфери охорони здоров’я.

Детальніше щодо стипендій читайте за покликанням: https://moe.gov.sa.

Відділ міжнародних зв’язків