Збірна України обрала навчально-тренувальну базу К-ПНУ для підготовки до Олімпійських ігор

З 04 квітня до 03 травня на базі стадіону Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка триватимуть навчально-тренувальні збори чемпіонів, учасників збірних команд  з легкої атлетики для підготовки до чемпіонату та Кубку Європи і  кандидатів до складу національної збірної команди України з легкої атлетики.

 

Відтак чемпіон України з метання молота Сергій Перевозніков та учасниця ХХХІ Олімпійських ігор Ірина Климець проходитимуть підсумковий етап підготовки спортсменів-кандидатів до складу національної збірної команди України з легкої атлетики (група метань до ХХХІІ Олімпійських ігор).

Збірна команда з легкої атлетики (група метань) проводитиме підготовку до командного чемпіонату Європи. Учасники зборів Ігор Мусієнко, Артем Левченко та Шуть (Шамотіна) Альона мають всі шанси гідно представити Україну на Кубку Європи з легкої атлетики з метань, який проходитиме 08-09 травня в м. Спліт (Хорватія) та чемпіонаті Європи з легкої атлетики серед юніорів, який проходитиме 16-19 липня в м. Талін (Естонія) .

Учасники резервного складу ДУ «Західний державний цент олімпійської підготовки з легкої атлетики» тренуватимуться і готуватимуться до участі в чемпіонаті Європи. Серед учасників зборів – Михайло Брудін, внук олімпійської чемпіонки Фаїни Мельник, яка у європейській трійці лідерів з метання диску серед юніорів.

23-25 квітня під час проведення зборів на базі стадіону Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка відбудеться ІІ етап Кубку України з метань – Всеукраїнські змагання з легкоатлетичних метань на честь олімпійських чемпіонів Фаїни Мельник та Анатолія Бондарчука. Приємно, що змагання з метання молота відбудуться в сертифікованому секторі для метання молота, диска, що дасть змогу виконати нормативи для участі в чемпіонатах Європи, світу та ХХХІІ Олімпійських іграх. Змагання ІІ етапу Кубку України є плановими та важливими в процесі набуття у спортсменів-метальників змагальної готовності до головних офіційних міжнародних стартів 2021 року, зокрема до ХХХІІ Олімпійських ігор в м. Токіо (Японія).

Висловлюємо подяку адміністрації Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка в особі ректора університету, професора Сергія Копилова та завідувача кафедри легкої атлетики з методикою викладання Леоніда Гурмана, за організацію навчально-тренувальних зборів, а також СК «Епіцентр» в особі Олександра Гереги та Вадима Рудяка за надання місця проживання, харчування, силового тренування та відновлення.

Під час ІІ етапу Кубку України з метань – Всеукраїнських змагань з легкоатлетичних метань на честь олімпійських чемпіонів Фаїни Мельник та Анатолія Бондарчука планується проведення практичного семінару та майстер-класу з тренерами з важкої атлетики та легкоатлетичних метань щодо швидкісно-силової підготовки спортсменів в передзмагальний період.

Проведення навчально-тренувальних зборів у Кам’янці-Подільському стало гарної традицією, адже їх проводять із 2018 року. Школа, що пандемія коронавірусної хвороби COVID-19 вносить свої корективи в тренувальний і змагальний процес, проте сподіваємося, що на цьогорічні змагання ІІ етапу Кубку України з метань приїдуть представники збірних команд із США, Білорусії, Республіки Польща та з країн Прибалтики.

Головний тренер збірної України Максим Островський,
завідувач кафедри легкої атлетики з методикою викладання Леонід Гурман