Засідання Ради Асоціації випускників університету

Задля об’єднання здобувачів вищої освіти, випускників, науково-педагогічних працівників і педагогічних працівників, працівників структурних підрозділів для розвитку Університету Огієнка, збереження та примноження його традицій і духовних цінностей та забезпечення наступності поколінь; захисту законних, соціальних, економічних, творчих й інших інтересів своїх членів; сприяння реалізації навчальних, наукових, соціально-економічних і виробничих напрямів розвитку; створення умов для освітнього, наукового, культурного та професійного спілкування випускників, студентів і викладачів у К-ПНУ було створено Асоціацію випускників.

11 жовтня відбулося перше засідання Ради Асоціації випускників університету, під час якого обрали голову, заступника та секретаря Ради.

Головою Асоціації випускників К-ПНУ став випускник факультету фізичної культури Віталій Трушев, український футболіст, триразовий чемпіон і срібний призер літніх Паралімпійських ігор, Заслужений майстер спорту України, триразовий чемпіон Європи та чотириразовий чемпіон світу, почесний громадянин Кам’янця-Подільського (2008). Також Віталій нагороджений орденом «За заслуги» I ст. (17 вересня 2012) — за досягнення високих спортивних результатів на XIV літніх Паралімпійських іграх у Лондоні, виявлені мужність, самовідданість та волю до перемоги, піднесення міжнародного авторитету України; орденом «За заслуги» II ст. (7 жовтня 2008) — за досягнення високих спортивних результатів на XIII літніх Паралімпійських іграх в Пекіні (Китайська Народна Республіка), виявлені мужність, самовідданість та волю до перемоги, піднесення міжнародного авторитету України; орденом «За заслуги» III ст. (19 жовтня 2004) — за досягнення значних спортивних результатів, підготовку чемпіонів та призерів XII літніх Паралімпійських ігор у Афінах, піднесення міжнародного престижу України; орденом «За мужність» III ст. (4 жовтня 2016) — за досягнення високих спортивних результатів на XV літніх Паралімпійських іграх 2016 року в місті Ріо-де-Жанейро (Федеративна Республіка Бразилія), виявлені мужність, самовідданість та волю до перемоги, утвердження міжнародного авторитету України.

Заступником голови обрали першого проректора, кандидата історичних наук, доцента Володимира Дубінського, а секретарем —  керівника відділу профорієнтаційної роботи, доуніверситетської підготовки та сприяння працевлаштуванню випускників університету, кандидата історичних наук, доцента Володимира Адамовського.

До складу Ради входять координатори від факультетів/інституту, які є випускниками університету та працюють у К-ПНУ.

На завершення зустрічі Володимир Анатолійович презентував Віталію Трушеву ювілейне видання «Кам’янець-Подільський національний університет імені Івана Огієнка – 100 років поступу». Водночас випускник передав до музею історії К-ПНУ фото та футбольний м’яч із особистим підписом.

Детальніше можна ознайомитися на сайті відділу за покликанням: https://proforient.kpnu.edu.ua/pro-asotsiatsiiu/

Пресцентр