Важливо пам’ятати…

26 лютого 2019 року у спортивній залі № 2 Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка були проведенні змагання відкритого обласного турніру з волейболу серед жіночих команд пам’яті Валерія Устиновича Дороша.

Ще рік тому Валерій Устинович мріяв і безперервно працював над розвитком жіночого волейболу у Кам’янці-Подільському… Його енергія та сила долати усі перешкоди заряджала не тільки працівників факультету, але і всіх, хто його знав хоча б трішки. Людина, яка жила за принципами чесності, порядності та щирості, завжди знаходила добре слово для оточуючих. Але життя розпорядилося так, що сьогодні ми його лише згадуємо … згадуємо і продовжуємо розвивати його справу та втілювати в реальність його сподівання.

В університеті він працював з 1974 року на посаді викладача кафедри фізичного виховання, а з 2015 року – кафедри спорту і спортивних ігор. Крім проведення навчальних занять зі студентами, Валерій Устинович упродовж сорока чотирьох років був тренером жіночої команди нашого вишу з волейболу. Під його керівництвом волейболістки інституту, а згодом університету, п’ятнадцять разів поспіль виборювали звання чемпіонок області з волейболу.

Турнір пам’яті В.У. Дороша зібрав людей, які до цього часу вдячні йому за підтримку, розуміння, розвиток професійних якостей, за роки сумлінної праці і відданості спорту та університету. Саме у стінах нашого спортзалу він провів більшу частину свого життя, тому дуже важливо було його згадати саме тут.

Організаторами змагань були науково-педагогічні працівники кафедри спорту і спортивних ігор, кафедри фізичного виховання та здобувачі вищої освіти.

У змаганнях взяли участь чотири команди:

– команда Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича (місто Чернівці) (фото 1);

 

Тренер команди – кандидат педагогічних наук, старший викладач кафедри фізичної культури та основ здоров’я Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича, голова федерації Чернівецької області з волейболу, тренер команди вищої ліги «Буковинка» Іван Васкан.

– команда «Дунаєвчанка» (місто Дунаївці) (фото 2);

Тренер команди – викладач дитячої юнацької спортивної школи № 1 м. Дунаївці Віта Крентовська.

команда дитячо-юнацька спортивна школа № 1 (м. Камянець-Подільський ото 3);

Тренер команди – викладач фізичного виховання кафедри навчально-реабілітаційного відділу Подільського спеціального навчально-реабілітаційного соціально-економічного коледжу Ольга Погорецька.

– команда Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка (фото 4);

Тренер команди – кандидат наук з фізичного виховання та спорту, доцент, завідувач кафедри спорту і спортивних ігор Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка Микола Прозар.

На урочистому відкритті турніру були присутні декан факультету фізичної культури, кандидат наук з фізичного виховання та спорту, доцент кафедри спорту і спортивних ігор Іван Іванович Стасюк; завідувач відділу молоді та спорту Кам’янець-Подільської міської ради Степан Іванович Павловський; головний суддя змагань кандидат педагогічних наук, доцент кафедри спорту і спортивних ігор Євген Павлович Козак (фото 5).

Відкриття турніру супроводжувалось спогадами про заслуги та досвід Валерія Устиновича, емоційними та щирими промовами запрошених, урочистим привітанням команд та їх тренерів.

Згодом розпочались змагання, які відповідно до Регламенту проводилися за коловою системою розіграшу.

За результатами змагань місця розподілилися таким чином:

перше місце посіла команда Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка, набравши 9 очок (фото 6);

друге місце – команда Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича, набравши 6 очок;

третє місце – збірна команда «Дунаєвчанка» з 3 очками;

четверте місце – команда дитячо-юнацької спортивної школи № 1, набравши 0 очок.

Турнір, як і життя Валерія Устиновича, був насичений яскравими враженнями та почуттями. Непідробні емоції та професіоналізм волейболісток змогли викликати у глядачів захоплення та овації. Вони знову й знову показали, що спорт – це ми усі разом, і неважливо, чи це було колись, чи у цю мить! Важливо пам’ятати…