Вступ 2021: особливості формування рейтингового списку вступників

Вступ у заклади вищої освіти у 2021 році регламентують чинні Умови прийому на навчання для здобуття вищої освіти, що затверджені наказом Міністерства освіти і науки України № 1274 від 15 жовтня 2020 року.

Під час вступної кампанії 2021 року зарахування абітурієнтів до закладів вищої освіти України для здобуття ступеня бакалавра (магістра медичного, фармацевтичного або ветеринарного спрямування) відбуватиметься з урахуванням визначених вступником пріоритетностей заяв. Пріоритетність – це черговість заяв (від 1 до 5, де 1 є показником найбільш пріоритетної заяви), за якою визначають черговість розгляду заяви під час вступу на бюджетні місця.

Зазначена вступником пріоритетність заяв не може бути змінена після подання заяви. Заклад вищої освіти у власних правилах прийому може передбачати встановлення локальних пріоритетностей.

З огляду на це вступники можуть подати не більше п’яти заяв на місця державного і регіонального замовлення на відкриті та закриті (фіксовані) конкурсні пропозиції, та до тридцяти заяв на небюджетні конкурсні пропозиції (контракт).

Із детальнішою інформацією можна ознайомитися тут.

За інформацією сайту Освіта.ua