Підсумки XVI літньої Універсіади України з дзюдо

23-25 квітня 2021 р. в м. Суми відбулася XVI літня Універсіада України з дзюдо, в якій взяли участь понад 100 спортсменів, що представляли 23 заклади вищої освіти з 14 областей. На жаль, з огляду на пандемію, більшість команд не взяли участь у змаганнях. Збірну команду Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка представляли 12 студентів факультету фізичної культури.

За підсумками двох днів змагань у загальнокомандному заліку дзюдоїсти університету у своїй групі стали чемпіонами (599 очок).

З-поміж вузів збірна К-ПНУ посіла третє місце, поступившись команді Сумського державного університету та Західноукраїнському національному університету.

 

Чемпіонами XVI літньої Універсіада України з дзюдо стали Едуард Штефанеса (в/к 60 кг), Станіслав Семков (в/к 66 кг) та Вадим Леонтьєв (в/к 73 кг). Бронзові медалі вибороли Ірина Хрящевська (в/к до 70 кг), Вікторія Рудич (в/к до 78 кг), Гагік Мартіросян (в/к до 60 кг), Артем Рось (в/к 66 кг), Фарід Мамедов (в/к 73 кг), Євген Веркуш (в/к +100 кг).

У командному заліку чоловіча збірна виборола бронзові медалі.

Залікові очки також отримали: Олексій Бабенко – 5 місце (25 очок); Артур Пасічник– 5-7 місце (23 очки); Каріім Нурієв– 5-7 місце (23 очки).

Ці змагання стали одним із етапів відбору до національної студентської збірної для участі у XXXI Всесвітній літній Універсіаді, проведення якої заплановано на період з 08 до 19 серпня 2021 р. в м. Чэнду (Китай).

Команду К-ПНУ супроводжувала старший викладач кафедри спорту і спортивних ігор Ірина Райтаровська.

Спортивний клуб