Повернення до Суперліги України

16-17 квітня 2021 року в Полтаві відбулися перехідні матчі за право в наступному сезоні брати участь у ХХХІ чемпіонаті України з волейболу серед жіночих команд Суперліги.

У цьому протистоянні зустрілися команди «Полтавчанка – ПНПУ» м. Полтава та команда «Білозгар-Медуніверситет» м. Вінниця, за яку виступають студенти факультету фізичної культури Валерія Якушева, Валентина Воротниченко, Дарія Ковальчук, Єлизавета Лазуренко та Ольга Павляшик.

ВК «Полтавчанка – ПНПУ» за результатами ХХХ чемпіонату України з волейболу серед жіночих команд Суперліги посіла передостаннє дев’яте місце й відповідно до Регламенту чемпіонату виборола право грати з командою ВК «Білозгар-Медуніверситет», яка у свою чергу посіла другу сходинку ХХХ чемпіонату України з волейболу серед жіночих команд Вищої ліги (ігри мали проходити до трьох перемог).

 

16 квітня відбувся перший матч, у якому перемогу здобули волейболістки ВК «Білозгар-Медуніверситет» з рахунком 3:1.

17 квітня в напруженому поєдинку вінницькі волейболістки перемогли з рахунком 3:2, Незважаючи на поразку в третій партії 17:22, змогли вибороти перемогу.

23 квітня у Вінниці в спортивному залі Вінницького національного медичного університету імені М. І. Мєчнікова відбулася третя гра. З рахунком 3:2 перемогу здобули волейболістки ВК «Білозгар-Медуніверситет», цим самим забезпечивши собі вихід до елітного дивізіону.

Зазначимо, що саме полтавчанки рік тому в такому ж протистоянні здобули перемогу над вінничанками, тим самим позбавивши права їхньої участі у Суперлізі України.

На особливу увагу заслуговує постать головного тренера ВК «Білозгар-Медуніверситет» Юлії Якушевої, яка доклала чимало зусиль, щоб отримати такий результат.

Юлія Іванівна – майстер спорту України з волейболу, у 1995 році закінчила Вінницький державний педагогічний інститут. З 1995 до 1997 роки гравець команди «Галичанка» м. Тернопіль.

У 1999 р. – член збірної студентської команди України з волейболу в Іспанії.

У сезоні 2003-2004 рр. – гравець команди «Імпульс» м. Волгодонськ (Росія).

2004-2007 рр. – гравець команди «Сєвєродончанка» м. Сєвєродонецьк.

2006 р. – бронзовий призер чемпіонату України з волейболу серед команд Суперліги України у складі команди «Медуніверситет-Кряж».

2009-2010 рр. –  срібний призер чемпіонату України з волейболу серед команд вищої ліги у складі команди «Медуніверситет-Кряж» (м. Вінниця).

З 2014 року – головний тренер і чинний гравець команди «Білозгар-Медуніверситет».

22 квітня 2017 року команда «Білозгар-Медуніверситет» стала срібним призером чемпіонату України з волейболу серед жіночих команд Суперліги України.

У сезоні 2020-2021 років команда «Білозгар-Медуніверситет» виборола срібні нагороди ХХХ чемпіонату України з волейболу серед жіночих команд вищої ліги.

Саме тісна співпраця Юлії Іванівни із кафедрою спорту і спортивних ігор К-ПНУ не лише формує контингент здобувачів вищої освіти факультету фізичної культури, але і якісно підвищує їх професійну майстерність.

Зауважимо про значні досягнення студенток факультету фізичної культури К-ПНУ в жіночому волейболі. З кожним роком майстерність спортсменок лише покращується, що суттєво впливає на розвиток факультету та університету у сфері спорту загалом.

Завідувач кафедри спорту і спортивних ігор Микола Прозар