Відчути себе вчителем: здобувачі факультету фізичної культури поділилися враженнями щодо практики в закладах загальної середньої освіти

14 грудня  за результатами проходження практики відбулася звітна конференція здобувачів вищої освіти ІІІ курсу Факультету  фізичної культури спеціальності 014 Середня освіта (Фізична культура), яка проходила в змішаному режимі  ( офлайн та онлайн на платфрмі Google Meet).

 

На звітній конференції доповідали і поділилися своїми успіхами, очікуваннями й враженнями від отриманого досвіду здобувачі вищої освіти, які проходили практику на базі Кам’янець-Подільському ліцеї № 5 з поглибленим вивченням інформатики, Кам’янець-Подільському ліцеї № 3, №13 Кам’янець-Подільської міської ради Хмельницької області.

Факультетський керівник практики, старший викладач кафедри теорії і методики  фізичного виховання Олена Клюс подякувала керівникам практики    Світлані Поліщук, кандидату педагогічних наук, доценту кафедри  педагогіки  та управління  навчальним закладом (керівнику з педагогіки), Наталії Панчук, кандидату психологічних наук, доценту кафедри психології освіти (керівнику з психології) за  успішну  професійну підготовку та отримані  якісні  звіти.

Світлана Вікторівна, зазначила, що студенти підійшли до  виконання завдань творчо й старанно, була приємно враженна  отриманими результатами.

Також здобувачі вищої освіти й викладачі вкотре мали можливість пересвідчитися, що проходження педагогічної практики – це надзвичайно важливий етап у професійному становленні майбутнього вчителя.

     Свої позитивні   відгуки  залишили  студенти.

Михасик Катерина студентка 3 курсу групи FK1-B20 (проходила «Навчальну психолого-педагогічні практику» у  Кам’янець -Подільському ліцеї № 13): «Хочу подякувати за можливість побувати на практиці.  Мені вдалося застосувати теоретичні та практичні знання, які я здобула в університеті; виробити вміння впевнено виступати перед аудиторією; навчитися використовувати різні методи та прийоми,  залежно від рівня знань учнів тощо. Також ця практика дала змогу зрозуміти, чи правильну професію я обрала».

Шершал Ірина, студентка 3 курсу групи FK1-B20:  «Теж хочу подякувати за те, що мала можливість проходити практику, побувати на уроках, дізнатись щось нове та реалізувати засвоєні в університеті теоретичні знання на практиці, удосконалити свої вміння щодо написання конспектів та проведення уроків. Я відчула себе справжнім вчителем, навчилась організовувати роботу класу за допомогою різних форм роботи».

Юзва Ольга, студентка 3 курсу групи FK1-B20: «Хочу подякувати за можливість проходити практику.  Завдяки навчальній психолого-педагогічній практиці я отримала досвід у співпраці з дітьми, заклала хороший фундамент для подальшої педагогічної роботи шляхом психолого-педагогічних досліджень, які провела під час спостереження за перебігом уроків та поведінкою учнів (наприклад, помітила тенденцію до того, що більшість учнів не проявляють активності на уроках та на запитання вчителя відповідають тільки тоді, коли являються конкретним адресатом). Підводячи підсумки, можу сказати, що задоволена практикою, тому що краще ознайомилась із своєю майбутньою професією».

Радіємо успіхам наших  здобувачів вищої освіти і бажаємо  їм подальших професійних звершень!

Олена Клюс,
старший викладач кафедри
теорії і методики  фізичного виховання