«Виклики сьогодення: навички сучасного вчителя фізичної культури в НУШ»: семінар для педагогів ОЗО Дунаєвецький ліцей

27 березня на базі ОЗО Дунаєвецький ліцей Новодунаєвецької селищної ради відбувся семінар на тему: «Виклики сьогодення: навички сучасного вчителя фізичної культури в НУШ».

Модератором зустрічі був викладач кафедри теорії та методики фізичного виховання К-ПНУ, голова методичного об’єднання вчителів фізичної культури Дунаєвецької ОТГ Роман Сандуляк.

Із вчителями обговорили нововведення щодо викладання фізичної культури в НУШ. Зокрема, Роман Васильович окреслив модельну навчальну програму «Фізична культура», розповів про особливості проведення уроку фізичної культури в НУШ, виокремив сучасні методи та засоби організації уроку фізичної культури. Також під час семінару проаналізували використання фітнес-технологій на уроках фізичної культури для розвитку фізичних якостей школяра та формувальне оцінювання.

Педагоги цікавилися такими питаннями як роль вчителя фізичної культурі в реалізації модельної навчальної програми, шляхи реалізації програми та особливості організації освітнього процесу з предмету «Фізична культура». Поспілкувалися й про те, які основні вимоги до сучасного уроку фізичної культури, особливості інваріантного модуля «Теоретико-методичні знання та загальна фізична підготовка», варіативні модулі.

Спікер поінформував про особливості використання складників фітнес-технологій на уроках фізичної культури та оцінювання освітніх досягнень учнів.

Педагоги спільно окреслили сучасні методи й засоби організації уроку фізичної культури за стандартами НУШ.

Сподіваємось на подальшу співпрацю! Продовжуємо працювати задля покращення якості освіти в Україні!

Факультет фізичної культури