Онлайнова зустріч науково-педагогічних працівників факультету фізичної культури та здобувачів вищої освіти із соціально-психологічною службою К-ПНУ

Онлайнова зустріч науково-педагогічних працівників факультету фізичної культури та здобувачів вищої освіти із соціально-психологічною службою К-ПНУ

19 січня 2023 року відбулася онлайнова зустріч на тему «Врегулювання конфліктних ситуацій між учасниками освітнього процесу (зокрема пов’язаних із сексуальними домаганнями, дискримінацією, булінгом)». До заходу долучилися 72 учасники освітнього процесу, серед яких науково-педагогічні працівники факультету фізичної культури та здобувачі вищої освіти спеціальностей 014 Середня освіта (Фізична культура) та 227 Фізична терапія, ерготерапія першого (бакалаврського) та другого (магістерського) рівня вищої освіти.

Спікерами заходу виступили представники соціально-психологічної служби К-ПНУ Юлія Данчук, кандидат психологічних наук, доцент кафедри загальної та практичної психології, та Оксана Логвіна, кандидат психологічних наук, доцент кафедри загальної та практичної психології.

Під час зустрічі доповідачі розповіли про нормативні документи Університету Огієнка з питань академічної доброчесності та роботу комісії з академічної доброчесності, роботу соціально-психологічної служби, можливості отримання психологічної допомоги, принципи роботи скриньки довіри та її конфіденційність.

Також здобувачі вищої освіти отримали поради щодо проходження практик у контексті психологічної підтримки в роботі з учнями закладів загальної середньої освіти та пацієнтами реабілітаційних закладів.

Найбільш поширені звернення до соціально-психологічної служби пов’язані зі стабілізацією психічного стану учасників освітнього процесу, особливо в умовах війни, втратою близьких, депресивні стани, стресові ситуації тощо.

Наприкінці зустрічі учасники ознайомились із Положенням про врегулювання конфліктних ситуацій у Кам’янець-Подільському національному університеті імені Івана Огієнка та алгоритмом дій під час виникнення конфліктних ситуацій.

Оксана Логвіна розповіла про психологічну підтримку і наголосила на тому, що не потрібно боятися звертатися за допомогою до психологічної служби.